Kdy se vyplatí při rekonstrukci vytápění přejít na plynový kotel?
 

Starší činžovní domy jsou i v dnešní době často vytápěny lokálními topidly, tzv. vafkami. Moderní varianty sice mají určité výhody a jsou podstatně úspornější než zařízení staršího data výroby, ale přesto je spousta lidí postupně mění za plynový kotel. Důvody jsou obvykle dva – finanční úspora a pohodlná obsluha.

Čtěte dále

Revize plynu a plynových zařízení
Během celého roku a také hlavně na začátku topné sezóny je důležité provádět pravidelné kontroly veškerých plynových zařízení. Všechna zodpovědnost za způsobené škody při výbuchu nebo při následném požáru ze zákona nese majitel objektu, nebo jiná, jím pověřená osoba. Revize plynových zařízení se musí provádět podle platné vyhlášky minimálně jednou za 3 roky. Certifikovaný revizní technik veškerá plynová zařízení zkontroluje, zreviduje a vystaví protokol o provedené revizi. Kontrola výskytu oxidu uhelnatého a těsnosti celého systému je prováděna schválenými a kalibrovanými detektory. Revize plynu jsou v souladu s vyhláškou prováděny jako prevence úniku a zaměřují se na pravidelnou odbornou kontrolu plynoinstalace a plynových zařízení.

Čtěte dále

Proč je důležitá údržba a pravidelný servis plynových kotlů?
 Plynovým zařízením a plynovým spotřebičům je i přes všechny výhody a komfort které nám nabízí nutné věnovat značnou pozornost. Zanedbaná údržba plynových zařízení, mezi které patří i plynové kotle, může způsobit velké škody nejen na majetku, ale také na zdraví a životech. Pouze pravidelnou kontrolou a servisem plynových kotlů můžete dosáhnout bezpečnosti a spolehlivosti jejich provozu. Povinnost pro odběratele plynu zajistit údržbu plynových zařízení je zakotvena v zákoně.

Čtěte dále

Plynová kalkulačka pomůže najít nejlevnějšího dodavatele zemního plynu

Kalkulačky plynu

Budete-li chtít přejít k jinému dodavateli plynu, zjistíte, že vaše možnosti jsou široké. Jak provést efektivně změnu? Využijte kalkulačku plynu. Jde o jednoduchý a přitom efektivní způsob.

Pokud jste se zajímali o změnu dodavatele plynu a o možnostech zjistit si nejlevnější dodavatele, určitě jste na různé online kalkulačky plynu již narazili. Ty porovnají plyn od RWE nebo E.ON.

Kalkulačky plynu se mohou drobě lišit, ale jejich podstata je stejná. Jde o nástroj, který vyhodnotí jednotlivé nabídky dostupné na trhu a seřadí vám nabídky podle výhodnosti pro vás.

Čtěte dále

Plyn a jeho ceny v roce 2012
Každodenní používání plynu není levnou záležitostí, jeho cena roste a dodavatelé nejsou vždy s cenami při zemi, a vy tak můžete platit někdy i přemrštěné částky. Nebojte se v používání jednoho z důležitých paliv využívat nejnižších cen, abyste ušetřili. Poradíme Vám, jak najít dodavatele zemního plynu za nejlepší cenu…

Čtěte dále

print